donderdag 10 februari 2011

Tuigdorpen

Wat kwam me dat toch weer bekend voor, speciale kampen, "tuigdorpen", voor groepen mensen die men lastig vindt. Die de schuld van alles zijn. Elke provincie zijn eigen kamp. In Brabant is er wellicht nog een mooie locatie in Vught, voor Drenthe stel ik Westerbork voor, Amersfoort in Utrecht en Ommen is een mooie locatie in Overijssel en wellicht in Limburg Venlo?

Ik stel mij zo voor dubbele hekwerken met van dat fijne prikkeldraad met scheermesjes.
Een mooi bord boven de ingang met een leuke slogan, die allen stimuleert vooral hard te werken om weer terug te mogen naar je eigen wijk, buurt of huis.
En niet vergeten te douchen en keurig je schoenen uitdoen.
Dat is nog eens wat anders dan die mooie heropvoedingskampen van die CDA-voorman die niet van de billen van zijn medewerkster af kon afblijven. Voorwaar een goede reden tot heropvoeden. Of zo als die rijke ondernemer uit de achterhoek die bedacht dat alle werklozen op het marktplein verzamelen en verplicht laten werken een goed idee is.

Het moet niet gekker worden. Knettergek zijn ze die mensen, leren ze dan nooit iets van het verleden.
Wellicht kunnen ze beginnen met die brievenbuspisser, of die andere die in een perscentrum een barman over de toog trok, of die dierenliefhebber die volgens zeggen een zwangere vrouw mishandelde, wellicht ook die ene jokkebrok en natuurlijk niet te vergeten die sporter die dacht dat spikes bedoeld waren om iemand zijn gezicht te moduleren.

Allemaal netjes onder het poortje door en niet vergeten je schoenen uit te doen.
Misschien heb je wel in de hondenpoep gestaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten