zaterdag 21 mei 2011

Laatste blogje

Terwijl ik lig de slapen is mijn baasje met het laatste blogje bezig. Nog twee uur en het is zover. Alles is dan voorbij, het einde der dingen is gekomen. Ik weet niet of ik blij moet zijn of verdrietig. Er schijnen nog maar 200 miljoen mensen over te blijven. De rest is reddeloos verloren en zal een pijnlijke dood sterven, de aarde zal schudden en het beest zal verschijnen. Nog maar vierenhalf ben ik. Te jong om te sterven.
Harold Camping heeft het voorspeld, 5 (boetedoening) x 10 (volmaking) x 17 (Hemel) in het kwadraat heeft hij berekend. dat is het aantal dagen na het jaar 33 na Christus dat het allemaal afgelopen is. En wie ben ik om zo'n waterdichte berekening te bestrijden?

U moet weten ik ben nogal (bij)gelovig, dus aan mij zijn zulk soort profetieën wel besteed. Ik dacht vandaag zelfs al dat de aarde schudde, maar het bleek mijn baasje te zijn die langsliep. Het aangekondigde extra Sinterklaas journaal stemde mij ook al niet vrolijk. Als heiligen gaan spreken op de aangekondigde dag des oordeels, hoed u!
Gelukkig kon ik met het baasje meekijken. Bleek het over iets heel anders te gaan: Een hulpSint die afscheid nam.
HulpSint, hulpSint, dacht ik nog, hevig in verwarring gebracht, zijn er dan hulpSinten.

U moet weten ik ben een nogal naïeve gelovige. Ik geloofde tot vanavond vijf voor acht nog heilig in de Goedheiligman. Van wie was anders dat bot wat ik op 5 december, toevallig mijn verjaardag, in de schoen van de baas vond?
Weer een illusie rijker.

En nu lig ik dus te wachten, ben net nog uit geweest, had van mij niet meer gehoeven, ik had het best nog wel vier uur kunnen ophouden.
Maar ja, je doet het baasje een plezier.
Ben benieuwd of hij tot die 200 miljoen uitverkorenen hoort die gered gaan worden,
vast niet.

Maar zou het eigenlijk ook voor honden gelden? Het waren toch 200 miljoen mensen!
Maar dan ben ik straks baasloos. Ik voel een traan opkomen.
Straks maar even bij het baasje langs, ter afscheid een flinke lik geven.
Het was een best baasje, jammer dat het zo kort duurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten