woensdag 27 juli 2011

Geert en de oranje zwembroek

Geert had vakantie, althans dat vond hij. Sommigen noemde het reces. Zij gingen dan op werkbezoek bij hun achterban, het stemvee. Vooral de jongens en meisjes van de linkse kerk waren daar dol op. Er was één linkse kerk, een groene, die gingen dan het liefst naar een buitenland met het vliegtuig want dat vloog toch al. Niet dat ze daar kiezers hadden, nee ze noemden dat een werkbezoek.
Heerlijk vond hij dat daar kon je uit de losse pols zo  lekker op schieten.
Al was dat schieten met lekker gecombineerd misschien op dit moment niet zo'n handige.

De vakantie was zo lekker rustig begonnen ze hadden hun hapje mee gesnaaid van de jaarlijkse barbecue. Hij had zich al in oranje zwembroek laten vereeuwigen, door de linkse media als rood bestempeld.
Nee, wie Neerlands bloed door de aderen stroomde diende een oranje zwembroek te dragen.
Bij de kiezers deed dat het altijd. Niet dat hij zo'n adonis was. Het ging meer om het feit dat hij, de man in pak, ook gewoon op vakantie ging en een zwembroek aantrok. De vraag die in de lucht bleef hangen met wie hij daar was, was ook goed voor zijn image. Hij moest begeerlijk zijn.
Hij stond goed in de peilingen. Het leek allemaal zo makkelijk te gaan. Zijn anti-islamstandpunt zijn xenofobe gedachtegoed het sloeg aan.
De linkse kerk samen met Islamideologie wegzetten als gevaarlijke bewegingen, die elkaar in stand hielden met als enig doel die arme hardwerkende Henk en Ingrid het leven zuur te maken uit een soort misplaatst internationaal solidariteitsgevoel, sloeg aan.
Hij had er lol in om de sociaaldemocratische beweging weg te zetten als religieus, de linkse kerk.
Een de Islam als religie weg te zetten als ideologische beweging.
Het leverde altijd weer boze reacties op die hij met een 'oneliner' heerlijk kon weg twitteren. Wat was dat toch een uitvinding twitteren. Je hoefde nooit de discussie aan te gaan op argumenten, gewoon blijven prikken.
Schieten uit de losse pols.

Ja, dat schieten zat hem niet lekker. Die Noorse jongen had toch Anders moeten handelen.
De kogel kwam natuurlijk wel een beetje van rechts, maar dat kon hij natuurlijk niet toegeven, dat was te beladen.
En ja, die knul was natuurlijk wel beïnvloed door de radicale taal die de anti-Islamieten terecht, naar zijn onbescheiden mening uitsloegen. En ging de vergelijking met de radicale boodschappen die Osama, Allah hebbe zijn ziel, verkondigde en die als inspiratie voor zelfmoordterroristen gold ook niet een beetje op.
De Heer had rare kostgangers en sommigen daarvan steunden hem financieel gelukkig rijkelijk.

Maar in de politiek, zeker zijn politiek kon je die mensen niet gebruiken. Zijn politiek ging uit van heldere boodschappen voor een ieder te begrijpen. Simpele oplossingen voor moeilijke problemen.
Het maakte niet uit of het werkbaar was. Zijn kiezer was niet geïnteresseerd in de haalbaarheid. Tegen die tijd waren ze allang afgehaakt. Zijn kiezer begreep emoties en hij had de taak die emoties een gezicht te geven van angst en afkeer van tegen nooit voor.
Populisten waren tegen, altijd. Was het niet de oude Marijnissen die had gescoord me:t stem tegen stem SP.
De achterlijke cultuur van de Islam, de knettergekke minister, de luie Grieken die je geen Euro moest geven, de socialisten die je met alles moest beletten aan de macht te komen, waren dat niet de gedachtes van zijn kiezers.
Maar om daar door geinspireerd, zomaar te gaan schieten, dat ging hem toch ook te ver.
Dat werd nog een moeilijk debat zo na het reces.


Maar eerst nog even genieten.
Hij trok nog een baantje in het zwembad in zijn oranje zwembroek.
Straks nog even op zijn twtteraccount kijken mischien had hij nog wat "hatetwitters" gekregen.
Hij genoot daar altijd zo van die frustaties en de onmacht van zijn tegenstrevers.

Geert voor alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten