dinsdag 18 oktober 2011

sollicitatie

Aan de Minister van Veiligheid en Justitie

Geachte heer Opstelten,

Beste Ivo,

Onlangs verscheen in de Staatscourant de vacature van vice-president van de  Raad van state
Een functie die mij uitermate geschikt lijkt voor mijn baasje. U moet weten mijn baasje is al weer enige tijd op zoek naar een passende functie. Op menig passende vacature heeft hij al gereflecteerd, soms was de functie zelfs zo passend dat ik er al vanuit ging dat het voor mij voortaan de hondenuitlaatservice zou worden.
Hij was immers de geheide kandidaat.

Nu heb ik begrepen, uit de pers, dat er voor deze functie ook een geheide kandidaat is. Wellicht is de kandidaat bij u bekend? Het gaat hier om de heer Donner, een collega van u, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Nu is er een probleem. U tekent, als de Minister van Veiligheid en Justitie en u weet de heer Donner is een nogal principieel man, die niet alleen het correcte principe van politieke chantage huldigt, wat in het jargon geloof ik het zoeken naar meerderheden heet, maar ook van mening is dat het slechts een enkeling gegeven is de eerste letter van zijn of haar functie, in dit geval weet ik dat niet exact, in een hoofdletter geschreven te krijgen. Zo heb ik ooit in een grijs verleden van hem vernomen . Hij doelt hier natuurlijk op, en u had het kunnen weten, het goddelijk wezen en de door hem zo gewaardeerde Majesteit en niet op de Minister van Veiligheid en Justitie.
U weet wellicht ook dat de heer Donner een zeer rechtlijnig man is, dus het zou hem er wellicht van kunnen weerhouden een brief aan de Majesteit, via u, te richten. En daar de zuiverheid van de procedure boven alles gaat.

Maar genoeg over dit gerucht.
Zoals u ziet in mijn aanhef, deel ik deze bezwaren niet en ben ik als hond ook nog eens behoorlijk spellingszwak.
Dat mijn baasje geschikt is voor deze functie staat buiten kijf. Niet alleen is hij interim-adviseur, is hij een groot onafhankelijk denker, maakt hij met velen makkelijk contact en heeft hij kaas gegeten van leiding geven, maar bovenal heeft hij net zoals de president, onze Majesteit, een onafhankelijk denkende hond.

Ivo, geschikter ken ik ze toch niet!Geen opmerkingen:

Een reactie posten