woensdag 9 november 2011

Schrijven

Schrijven is een vak apart.
Er wordt weleens gezegd dat bijna iedereen op een gegeven moment in zijn leven de intrinsieke behoefte voelt om zijn gedachten op papier te zetten, een boek te schrijven. Naar verluid in Nederland alleen al 1 miljoen.
Zoals de regelmatige bezoeker van dit blog inmiddels weet heeft mijn baasje deze innerlijke behoefte ook en heeft daar zelfs invulling al aan gegeven. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn '1e meesterwerk', een epistel over de alom bekende Nederlanders Henk en Ingrid.

Nu is iedereen wel in staat in min of meerdere mate zinnen aan het papier toe te vertrouwen, maar het is slechts een enkeling gegeven daadwerkelijk zijn schrijverij in boekvorm te doen uitgeven.
Kwaliteiten als schrijver zijn daar niet altijd voor nodig, gezien het grote aantal sporters, artiesten en andere bekende Nederlanders die een boek op hun naam hebben staan. Zelfs prinsessen schrijven boeken waar ik nu geen inhoudelijk oordeel over wil vellen, bang anders het vorstenhuis te beledigen. Nu gaat het een uitgever natuurlijk niet slechts alleen om kwaliteit maar vooral ook om kwantiteit, hoeveel exemplaren denk ik te kunnen wegzetten op de markt.

Het baasje heeft zich onlangs georiënteerd op één van de volgende fases in de totstandkoming van een boek, namelijk het drukken, bij Koninklijke Wöhrmann, waar de grote der aarde gedrukt worden, de Stieg Larssons, de van Rooijens, de Koch's en natuurlijk de Jansma's komen hier vandaan. Er moet tenslotte ook brood op de plank komen.

Maar voordat het zover is dat er daadwerkelijk gedrukt gaat worden is er vooralsnog de digitale versie
Mocht u na het lezen van dit blogje de behoefte voelen de ruwe versie van het verhaal alvast digitaal tot u te nemen dan kan dat op: http://sites.google.com/site/henkeningrid01
Wellicht dat u na het lezen zelfs de vaste overtuiging hebben dat dit 'meesterwerkje' niet in uw kast mag ontbreken dan kunt u of een reactie plaatsen of mailen naar relatiefushond@gmail.com.
Bij voldoende interesse zal het baasje wellicht overwegen het in eigen beheer uit te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten