maandag 2 april 2012

HardLeers

Zonder enige moeite zou dit stukje elke week wel geschreven kunnen zijn.
Want onze Gerd, daar gaat dit stukje over, is een beetje hardLeers!

Gerd was dit keer in Angola om persoonlijk vast te stellen of het daar al weer veilig genoeg is voor onze Mauro. Nou dat viel hem alleszins mee.  Angola was 'booming', zo zei hij. Er was zelfs een door Nederland betaald opvanghuis juist voor gevallen zoals Mauro. Dus sprak hij vrolijk en onbekommerd tegen een verslaggever, eerst in algemene termen, over de uitgangspunten van zijn beleid wat neerkwam op vooral niet jokken.
Zo op het eerste gezicht niets aan de hand. Het reisje kon hij declareren bij ontwikkelingssamenwerking want daar was toch nog wel een miljardje over. En zo kon hij ook weer even bijtanken van de tropenjaren op het dossier "uitzetten minderjarige asielzoekers" Hij kon natuurlijk ook de verleiding niet weerstaan het gevalletje Mauro te bespreken. Iets van na de studie terug, want hij had tenslotte gejokkebrokt ( zo'n typische PVV-term)

Kijk en dat had hij nu beter niet kunnen doen, want een vertegenwoordiger van de partij van het "korte lontje",  was er als de kippen bij en Gerd mag nu bij terugkomst zijn borst weer eens nat maken.
Want Gerd is niet zo slim, nee zelfs een beetje hardLeers.

Hij had toch beter moeten weten. Hij probeert nu al bijna 2 jaar in opdracht van die andere Limburger, Geert, het onverdedigbare te verdedigen; zonder succes. En elke keer staat hij daar weer in die kamer, de hongerige wolven ruiken bloed. Ze dansen rondom de interruptiemicrofoons en roepen om het hardst dat hij onmenselijk is, gevoelloos en dat hij van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik moet maken. Maar hij mag niet hij is aan handen en voeten gebonden.
Waarom toch zo hard, Leers?

Zijn zorgvuldig opgebouwd imago, van bestuurder tussen het volk, één van hen, opgebouwd in Maastricht, dat toch al wat beschadigd geraakt was door het jokken over wat vastgoed in het buitenland, offert hij elke keer weer achterloos aan het hogere doel van Geert. Het lijkt wel of hij er genoegen in schept. Hij vertoont bijna masochistische trekjes.
Je zou bijna denken dat hij het lekker vindt of is Gerd gewoon hardLeers?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten