woensdag 12 september 2012

Het grote duiden

Vanavond is het dan zo ver, het grote duiden kan beginnen; verliezers voelen zich winnaars, want misschien stonden ze in de peilingen wel veel hoger, maar ja dat zijn tenslotte maar peilingen en ze hebben gewonnen ten opzichte van de vorige verkiezingen, de SP en D66? En dan heb je er ook nog die juist heel laag in de peilingen stonden en dan valt het allemaal toch nog best wel mee, goede kandidaten in dit genre zijn CDA en GroenLinks
Maar ook de winnaars bieden tegen elkaar op wie dan wel de grootste winnaar is.
Politiek is een mooi tijdverdrijf voor wie er van houdt. mannen en vrouwen die zich in allerlei bochten draaien omdat wat krom is recht te praten en dat wat recht is krom te laten lijken


En als we dat allemaal gehad hebben dan gaan we nog een keer debatteren, voor de laatste keer in deze campagne, het eigenlijke duiden; wie gaat met wie?
Het blijft een raar fenomeen dat debat op verkiezingsavond, niemand wil wat zeggen om zijn onderhandelingspositie niet weg te geven. Maar één ding zal duidelijk zijn: Het te vormen kabinet zal geen liefde op het eerste gezicht zijn, geen 'lovebaby' van partijen die elkaar gevonden hebben en het beste met ons voor hebben. Meer het gevolg van het wegstrepen van onmogelijkheden.
Ik kijk er weer naar uit, dat grote scherm, de lome handbeweging van de presentatort die de ene na de andere uitslag doorschuift, de exitpoll, de voorbarige conclusies, maar vooral:
het grote duiden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten